Blog

En Verimli Ajanda (Planlayıcı) Tutma Teknikleri

Ajanda (Planlayıcı) Tutma Teknikleri

Ajanda ya da planlayıcı, insanlar için planlı bir yaşama kavuşmak adına tercih edilen en önemli unsurlardan bir tanesidir. İş düzenini oturtmak, randevu saatlerini not almak ya da gün içerisinde gerçekleştirilecek aktiviteler için not tutmak bu ürünlerle mümkün. Teknolojinin hızla gelişmesi ve notların telefonlara aktarılmasına rağmen ajandalar yaşamın bir parçası olmaya devam ediyor. Bu nedenle de ajanda kullanımı önemini korumayı sürdürüyor.

En Verimli Ajanda (Planlayıcı) Tutma Teknikleri

İç sayfalarında takvim ve tarihin yer aldığı ajanda günlük yaşamda ihtiyaç duyabileceğiniz bazı temel bilgileri de içeriyor. Telefon kodları, il plakaları ve Türkiye haritası ajandaların genel anlamda içeriğini oluşturuyor. Genellikle ofis çalışanları için planlama yapmak adına tercih edilen ajandalarda notların kaybolması söz konusu değildir. Bu sayede teknolojik cihazlarda sık sık yaşanan notun silinmesi durumu ortaya çıkmaz.

Verimli Ajanda Kullanımı Nasıl Olmalı?

Ajanda tutmanın çok değerli bir yanı olsa da nasıl ajanda tutacağını bilmeyen kimseler için doğru teknikleri öğrenmek şart! Bu nedenle de aşağıda sıralanan kullanım önerilerini ele alarak verimli ajanda kullanımına kapı aralamalısınız. Bu sayede planlayıcıyla yaşamınıza devam etmek çok daha değerli olacak!

  • Not alırken kısa ve önemli detayları kullanmaya özen gösterin,
  • Alınan notla alakalı hatırlamaya yardımcı olacak küçük ipuçları ekleyin,
  • Notların en önemli kısımlarını fark etmek adına yıldız ya da altını çizme yöntemiyle dikkat çekecek detaylar ekleyin,
  • Kısa sürede not tutmak ve zamanı yönetmek adına kısaltmalara tercih edin,
  • Notlarla ilgili zaman, mekân ve önemli kişileri eklemeyi ihmal etmeyin,
  • Not alırken sadece yaptığınız işe odaklanın ve dikkat dağıtıcı unsurlardan uzaklaşın,
  • Ajandanızda bulunan tarihlere uygun not alarak karmaşanın önüne geçin.

Tüm bu adımları dikkate alarak ajanda kullandığınızda verimli bir sonuç elde etmiş sayılırsınız. Peki, verimliliği sağladığınızda ortaya çıkacak faydalar neler olacaktır?

Doğru Ajanda Tutmak Size Neler Kazandırır?

Planlayıcı kullanarak düzenli ve tertipli olmak sizin için değerli olsa da bu kullanımla farklı kazanımlarınız olacağını da vurgulamak gerekir. Bu durumda sizi nelerin beklediğine bir göz atarak planlayıcı kullanma işine daha çok değer vermelisiniz. İşte ajanda kullanarak elde edebileceğiniz avantajlar!

  • İşinizi daha ciddi bir şekilde yapmanızı sağlarken düzenli iş gerçekleştirme anlayışını hayatınıza entegre eder,
  • Planlama kaynaklı aksaklıkların önüne geçerek gün içerisinde zaman daha verimli kullanmanızı desteler,
  • Geçmişte yapıla görüşme ve çalışmalarla alakalı bilgileri hatırlamak istediğinizde size kaliteli sonuçlar sunar,
  • Çalışma hayatı boyunca yanınıza almanız gereken notları bir yerde toplamanızı sağlar,
  • Psikolojik anlamda sorumluluklarınızın farkında olmanıza imkân tanırken sorumluluk duygunuzun da artış göstermesine kapı aralar.

Tüm bu ayrıcalıkları düşünüldüğünde ajanda kullanmanın her birey için çok özel olduğu açıktır. O halde yapmanız gereken size uygun bir ajanda – planlayıcı seçerek düzene merhaba demektir.

Ajanda Nasıl Olmalı?

Ajandalar genel itibarıyla benzer özellikler taşısa da bazı ürünlerin kişiye özel nitelikleri olabilir. Bu nedenle de ajanda seçerken titiz bir şekilde hareket etmenizde yarar var. Seçeceğiniz ajandanın kullanışlı olması düzenin yanı sıra ihtiyaçlarınıza cevap vermeyi de sağlar. Uygun fiyat ve kalite odaklı alışveriş için hemen harekete geçin!