Blog

T-Shirt Baskı Nasıl Yapılır?

T-Shirt Baskı Nasıl Yapılır?

Hemen her mevsim sık sık tercih edilen T-Shirt’ler farklı kombinler ile son derece şık bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Bu noktada tişörtlere baskı yapılması da son zamanlarda pek çok kişinin tercih ettiği yöntemler arasında yer almaktadır. Üzerinde sevdiğiniz bir mesajın bulunduğu baskılı tişörtler ile mükemmel bir görünüme sahip olmak mümkündür. Şimdi gelin, T-Shirt baskısı nasıl yapılıyor hep birlikte inceleyelim.

T-Shirt Baskısı Yöntemleri

Giydiğiniz T-Shirt’lerde mükemmel bir görünüm oluşturmak istiyorsanız birbirinden farklı T-Shirt baskısı yöntemlerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Şimdi gelin T-Shirt baskılarının nasıl yapıldığı ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Ütü Kullanarak T-Shirt Baskısı

En çok tercih edilen T-Shirt baskısı yöntemlerinden bir tanesi ütü kullanarak baskı işleminin gerçekleştirildiğini ifade edebiliriz. Son derece basit malzemeler ile hızlı bir şekilde ütü kullanımı ile T-Shirt baskısını gerçekleştirebilirsiniz. Ütü ile T-Shirt baskısı için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir.

  • Makas
  • Yağlı kağıt
  • Streç film
  • Ütü
  • Tasarımın A4 çıktısı
  • T-Shirt

Kullanacağınız tasarım şablonunu baskı uygulayacağınız alanın büyüklüğü kadar kesin. Daha sonra şablonu 3-4 kat streç film ile sarabilirsiniz. Bu sırada streç film ile hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat etmelisiniz. Streç ile sardığınız şablonunu T-Shirt’ün üzerinde baskı yapmak istediğiniz yere güzelce yerleştirin. Daha sonra ütüleme işlemine geçebilirsiniz. Yağlı kağıdın kenarlarından ütü yapmaya başlayabilirsiniz. 2-3 dakika boyunca ütü yaparak presleme işlemini sonlandırın. Eşsiz bir tişört baskısı elde etmiş olacaksınız.

Boya ile T-Shirt Baskısı

T-Shirt’lerin üzerindeki desenlerin tamamen size özel olmasını sağlamak için kumaş boyası ile baskı yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu işlem esnasında herhangi bir şekilde baskı makinesine de gerek yoktur. Boya ile tişört baskısı için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir.

  • Beyaz pamuklu T-Shirt
  • 3H veya 7B kalem
  • Kumaş boyası
  • Fırça 4 numara ve 6mm
  • Su kabı
  • Ütü
  • Mukavva

Öncelikle tasarımı ana hatları ile kopya kağıdına çizin. 3H kalem ile çizim işlemi son derece basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. T-Shirt’e çizim yaptığınız esnada altına mutlaka bir mukavva yerleştirin. Kopya kağıdını ters çevirerek tekrar çizim yapın. Çizimi iyi yaptığınızdan emin olun. Kumaş boyama ile tişört baskısının hazırladıkları tamamlandığına göre uygulama sürecine geçin. Tasarımı tercih ettiğiniz renklerde boyamaya başlayabilirsiniz. Farklı renkler ile boyayacağınız alanı bir kağıt ile kapatabilirsiniz.

Sublimasyon Yöntemi ile T-Shirt Baskısı

Transfer baskı olarak da bilinen bu baskı yöntemi baskının çok daha iyi olmasını sağlamaktadır. Çeşitli fotoğraf düzenleme programları aracılığı ile tasarımınızı T-Shirt’ün boyutlarına göre ayarlayın. Daha sonra tasarımın T-Shirt’te canlı ve kaliteli görünmesini sağlamak için keskinlik ve kontrast değerler oluşturun. Bu baskı yönteminde pres sıcaklığının 180 derece ve 90 saniye şeklinde olması gerekir. Püskürtmeli bir yazıcıdan transfer kağıdını çıkartın ve ısı bantları ile T-Shirt’ün üzerine yapıştırın. Pres makinesine yerleştirilen T-Shirt preslendikten sonra yeni tasarıma sahip olan tişörtünüzü kullanmaya başlayabilirsiniz. Pres makineleri profesyonel bir şekilde faaliyet gösteren matbaa ve baskı çözümleri sunan işletmelerde yer almaktadır.

Siz de hangi yöntem daha uygunsa onu tercih ederek bambaşka bir T-Shirt oluşturabilirsiniz.