Blog

Dijital Baskı Nedir?

Dijital Baskı Nedir?

Dijital baskı, günümüzde sık sık tercih edilen baskı türlerinden bir tanesidir. Bu baskı işlemi doğrudan dijital görüntülerin kâğıt, kumaş, akrilik, plastik gibi farklı bir ortam üzerine basılmasını içerir. Büyük formatlı veya yüksek hacimli inkjet yazıcılarla basılan masaüstü yayıncılık ve diğer dijital kaynaklardan profesyonel olarak yapılan baskı işleri ve küçük işler dijital baskı ile gerçekleştirilmektedir.

Bu yeni baskı yöntemi kesinlikle sayfa başına geleneksel yöntemlerden daha uygundur. Bununla birlikte, baskı kalıbı yapma maliyeti ortadan kaldırılarak toplam maliyet düşürülür. Talep üzerine ve kısa sürede baskı işlemleri son derece kısa bir süre içerisinde yapılmaktadır. Söz konusu baskı tekniği ile görüntüler de her bir izlenim için kolaylıkla değiştirilebilir. Büyük iş gücü tasarrufu ve hızla gelişen yetenekleri ile bu baskı, ofset baskı kabiliyetine yavaş yavaş ulaşmaya başlamıştır. Bu pratik baskı yöntemi ile binlerce sayfaya düşük fiyata baskı yapmak artık mümkündür.

Dijital Baskı Türleri

Boya Süblimasyonu: Görüntüyü uygulamak için bir ısı transferi kullanılarak kumaş ve sentetik malzemeler üzerine baskı yapılabilen bir işlemdir.

Mürekkep Püskürtmeli: Bu teknik, dijital bir kaynaktan bir görüntüyü kopyalar ve kağıt üzerinde yeniden üretir.

Lazer: Bu yöntem bir görüntüyü dijital bir cihazdan alır ve kağıt üzerinde yeniden oluşturur.

Katı mürekkep: Yazıcı kartuşlarının katı mürekkep çubuklarıyla doldurulduğu ve katı mürekkepli bir yazıcıya yüklendiği yerdir. Çubuklar ısıtılır ve erimiş mürekkep kağıda aktarılır.

Termal Mum: Bir baskıyı kağıda aktarmak için başka bir ısı transfer seçeneğidir.

Dijital Baskının Avantajları

Baskı işlemlerinde kullanılan en popüler yazıcılar, kâğıt, cam, kanvas, metal, kumaş, mermer ve plastik gibi çok sayıda alt tabakaya pigment veya toner bırakan mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılardır. Genellikle mürekkep veya toner, alt tabakaya nüfuz etmeden yüzeyde yalnızca ince bir tabaka oluşturur. Bu geleneksel yöntemlerde olur. Şimdi gelin bu baskının avantajlarını hep birlikte inceleyelim.

Zaman Kazandırır: Bu baskının en büyük avantajı kişilere büyük bir zaman kazandırmasıdır. Kalıp kullanımı ile gerçekleştirilen geleneksel baskı yöntemlerine göre çok daha kısa bir sürede baskı işlemleri gerçekleştirilmektedir. İşlemler son derece hızlıdır. Söz konusu baskı yöntemi, geleneksel baskı yöntemlerinden çok daha hızlıdır ve her baskı aynı tutarlılıkta kalır.

Özelleştirilebilir: Baskı süreci kişiselleştirilmiş ve doğrudan pazarlanabilir ürünlerin sunulmasını sağlamaktadır. Bu doğrultuda dilediğiniz ürünün baskısı dilediğiniz şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Daha Az Görüntü Bozulması: Dijital baskı işlemleri çok daha düşük çözünürlüklü bir görüntüden daha yüksek kaliteli baskı üretimi sağlamaktadır. Dijital teknoloji, türünün ilk yazıcısına göre önemli ölçüde iyileşmiştir.

Uygun Maliyetli: Çok daha hızlı ve verimli bir şekilde baskı sürecine sahip olan dijital baskı son derece uygun maliyetlidir. Bu doğrultuda uygun maliyetli baskı çözümleri için pek çok kişi dijital baskı çözümlerini tercih etmektedir.  Kısa üretim çalışmaları için kurulum maliyetleri çok daha ucuzdur. Daha küçük miktarlar gerektiğinde, kısa vadeli dijital baskı uygun fiyatlı bir seçenektir.

En kaliteli ve güvenilir baskı çözümlerinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçmektir. Baskı hizmetlerinden en iyi ve en kusursuz şekilde yararlanmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Siz de bu baskı çözümlerinden faydalanarak mükemmel bir deneyim elde edebilirsiniz. Bu sayede söz konusu baskı çözümlerinin avantajlarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.