Blog

USB Bellek Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

USB Bellek Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

İnternet üzerinden bulut depolamanın ortaya çıkmasıyla birlikte, her türlü dosyayı depolamak için USB bellekler önemli hale gelmiştir.  Bulut depolama seçeneklerini tek depolama kaynağı olarak kullanmayan bireyler USB bellekleri çok daha yoğun bir şekilde tercih etmektedir.

USB Bellek Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Bulut hizmetinin ciddi bir sorunu olması veya sık sık olduğu gibi kullanıcıların kimliklerinin ortaya çıkması durumunda önemli verilerin kaybolması korkusu herkeste vardır. Bu nedenle USB bellekler sık sık depolama ürünü olarak talep görmektedir. Ancak bireylerin birinden farklı özelliklerdeki USB bellekleri tercih ederken göz önünde bulundurması gereken bazı önemli detaylar vardır. Söz konusu detaylar aşağıdaki gibidir.

Bağlantı Türü

Birkaç yıl öncesine kadar USB’ler her şeyden önce depolama kapasitelerine göre farklılık gösteriyordu. Zamanla sundukları bağlantı türüyle ilgili yeni ve geliştirilmiş sürümler ortaya çıkmıştır. Günümüzde USB bellek bağlantıları şu. şekildedir: USB 2.0, USB 3.0 ve USB 3.1. Ek olarak, çoğu orta ve üst seviye cep telefonunda olduğu gibi C tipi bağlantı sunanlar da vardır. USB 3 sürümlerinin USB 2.0’a göre avantajı, taşıdıkları teknolojinin daha yüksek aktarım hızlarını desteklemesidir.

Depolama Kapasitesi

USB belleklerin büyük bir avantajı, flash depolamanın zaman içinde çok daha ucuz hale gelmesidir. Çok uzun zaman önce, 16 GB’lık bir USB satın almak büyük bir harcama demekti. Ancak günümüzde uygun fiyatlar ile yüksek kapasiteli bir depolama ürünü satın alınabilir.

Sahip olduğumuz ihtiyaçların daha fazla olduğu günümüz şartlarında 128 veya 256 GB’den USB bellekler yaygındır. Ancak en fazla 2 TB’a kadar depolama sunan türler de bulunmaktadır. Sonuçta, 4K gibi yüksek çözünürlüklü filmlerin nitelikleri veya fotoğrafların çözünürlüğü daha fazla alan gerektirir.

Veri Aktarım Hızı

Günümüzde USB belleklerin çoğu, uzun zaman önce standart haline gelen USB 3.0’dır. Bu, USB 2.0’ın hala satılmadığı anlamına gelmez. çünkü diğer şeylerin yanı sıra yalnızca bu tür USB bellekleri destekleyen daha eski bilgisayarlar vardır. birkaç yıldır üretilen tüm cihazlar zaten 3.0’ı destekliyor ve USB 2.0’a göre aktarım hızı çok daha yüksetir.

Okuma Hızı ve Yazma Hızı

USB bellek çubuklarının okuma hızı ile yazma hızı arasında ayrım yapmak çok önemlidir. Birincisi, USB belleğinde sakladığı dosyaları kaydetme ve yeniden üretme hızıyla ilgilidir. İkincisi, içine dahil ettiğimiz dosyaları kaydetme hızını ifade etmektedir. Saklanan dosyaların ne kadar hızlı kullanılabilir olacağını belirleyen ölçü olduğundan, her bir USB tarafından sunulan okuma hızı oranlarına daha fazla dikkat edilmektedir.

Ekstra Konektörler

Bazı USB bellek Çoklayıcıları, bir cep telefonuna, tablete veya bilgisayara bağlanabilmeleri için USB-C veya USB-A tipi konektörlere sahiptir. Ayrıca, bir iPhone veya iPad’e uyarlanabilmelerini sağlayan bir Lightning konektörüne sahip olanlar da vardır. Benzer özelliklere sahip iki kalem sürücüye karar verirken bir USB belleğin ekstra konektörleri olup olmadığını dikkate almak kesin bir karar faktörü olabilir. Bu kapsamda belleğinizi daha farklı cihazlarda kullanarak verilerinize kısa bir süre içerisinde erişebilirsiniz.

Siz de ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak olan bu ürüne sahip olmak için yukarıda bahsedilen önemli noktaları göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede kendiniz için en uygun belleğe sahip olabilirsiniz.