Blog

Kupa Fırın Baskı Teknikleri Nelerdir?

Kupa Fırın Baskı Teknikleri

Kupa fırın teknikleri malzemenin sertleşmesine veya kurutulmasına yardımcı olmak için ideal koşulları oluşturan çok yüksek sıcaklıklar üreten özel baskı teknikleridir. Fırın baskı, porselen ya da seramik nesnelere uygulanmakta olan eski baskı yöntemlerinden bir tanesidir.

Baskı aşamasına geçilmeden önce tabak, kupa, bardak gibi çeşitli objelere aktarılacak olan tasarı dijital ortamlarda düzenlenmektedir. Uygulanacak olan objelerin ölçülerine göre boyutlandırmalar çeşitli programlar dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Kupa Fırın Baskı Teknikleri

Fırın baskı türleri özel üretilen serigraf kağıtlar baskı yapılacak olan bölgeye doğru bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu sayede fırınlama işlemi kaliteli ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Porselen ve seramik fırın baskı yöntemleri doğru ısı ve kaliteli araçlar ile uygulanması gerekmektedir. Seçilen malzemelerin uygun olması durumunda fırın baskı işleminden geçen nesnelerin kolay kolay bozulması mümkün değildir.

Son derece dayanıklı bir baskı yöntemi olan fırın baskı yöntemi ile özellikle promosyon bardaklarda mükemmel bir kalite elde edilebilir. Söz konusu baskı yönteminin promosyon bardaklarda en fazla tercih edilen yöntem olduğundan bahsetmek mümkündür.

Kupa Üretim Süreci

Kupa üretim süreci ile ilgili detaylar genel olarak aşağıdaki gibi ifade edilmektedir.

  • Seramik kupalar belirli bir şekle getirilir ve pişirilir ( özel kutu kupalar veya Brighton mat kupalar gibi )
  • Kupalar soğutulur ve saklanır.
  • Siparişiniz verilir, logo tasarımınızı manuel veya dijital baskı işlemleri ile kupaların yüzeyine uygulanır.
  • Basılı tasarımı kupaların üzerine getirilerek fırına verilir, soğumadan ve size teslim edilmek üzere ambalajlanır.

Fırında pişirim sadece kil bazlı ürünlerde çalışır. Bu nedenle kilden (seramik) yapılmayan kupalar bu çift pişirim işlemi için uygun değildir.

Kupa Fırın Baskı Yöntemi Kalıcı Mıdır?

Kupa fırın baskı yönteminin kalıcı olup olmadığı sorusu pek çok kişinin merak ettiği önemli bir sorudur. Kupa fırın baskı son derece kalıcı ve dayanıklı bir yöntem olarak bilinmektedir. Fırında yüksek sıcaklıkta tasarımın kupalara basılması ile birlikte ortaya mükemmel bir baskı çıkmaktadır.

Bulaşık makinesinde kullanım için uygun olan bu baskı tekniği güvenli bir şekilde kullanılabilir. Bu kapsam da söz konusu yöntemin kupa baskısında en sık tercih edilen olduğunu ifade edebiliriz.